HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

„Durvább pofonba futott a miniszterelnök?”

2013.09.29. 11:45 charlie-to

 

Bő két hónap alatt két, lényegében azonos tartalmú tudósítás jelent meg ugyanabban a médiumban:

Halott embernek küldött levelet Orbán Viktor

A miniszterelnök köszönőleveleit elvileg azok kapták, akik aláírták a rezsicsökkentés támogatásáról szóló ívet.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorából tudunk a történetről, miszerint egy kilenc éve halott debreceni férfi kapott köszönőlevelet Orbán Viktortól, hogy aláírta a rezsicsökkentésről szóló ívet. A levelet az illető úr felesége küldte el Kálmán Olgának. A stúdióban ülő LMP társelnök, Schiffer András, aki szerint „úgy tűnik, holt lelkek is aláírták a rezsicsökkentést", azt tanácsolja az özvegynek, hogy tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés miatt.

Korábban mi is foglalkoztunk a rezsicsökkentést támogató ívekkel: kollégánknak több mint tízszer sikerült különböző neveken szignóznia a kérdőívet.

Hír24 2013.06.25.

A másik: 

Halott csecsemőnek küldött levelet Orbán Viktor

A baba 1 hónapos korában hunyt el, 18 évvel ezelőtt. Az édesanya és a nagymama kiborult.

Orbán Viktor levelet küldött az ország lakosságának, hogy beszámoljon a túlzottdeficit-eljárás végéről. A levelek ugyanúgy célt tévesztettek, mint a rezsicsökkentéses köszönetnyilvánításkor, ám most az eddigieknél is durvább pofonba futott bele a miniszterelnök: sikerült ugyanis egy olyan kisbabának levelet küldenie, aki már 18 éve elhunyt.

A történetet az anya osztotta meg a Klubrádióval, aki érthető módon kiborult, ahogy a kisfiú nagyanyja is. A Fidesz egyelőre nem reagált, amint fog, megírjuk.

Hír24 2013.09.03. 

A helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. a következőképpen rendelkezik:

13. § (1) A helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen:

[...]

2. településüzemeltetés (köztemetők kialakítása és fenntartása, a közvilágításról való gondoskodás, kéményseprő-ipari szolgáltatás biztosítása, a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása, gépjárművek parkolásának biztosítása);

Ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon közel 3.200 települési önkormányzat működik, amelyek köztemetőt alakítanak ki és tartanak fenn, akkor nem szemrehányást kell tenni a miniszterelnöknek, amiért halott embereknek küldött köszönő levelet, hanem ehelyett meg kell süvegelni, amiért (nyilván, éjszakánként!) képes azt a rengeteg fejfát és síremléket végigböngészni, csak azért, hogy nekik is írhasson levelet. (Bevallom: egyszer én is rajta akartam kapni a kormányfőt vagy valamelyik miniszterét, amint éppen „holt lelkeket” keres a temetőben, de csak egy árva karót láttam a sötétben... Gyanítom, az egy „botkormány tagja” lehetett...)

Hogy az eddigieknél is durvább pofonba futott volna a miniszterelnök?

Ez ízlés – vagy pontosabban: ízléstelenség – dolga!

Azzal henceg valamely sajtós „kollégánk”, hogy neki „több mint tízszer sikerült különböző neveken szignóznia a kérdőívet”? – Éljen! Ez aztán a „kripto-bátorság”!

Nem vagyok a miniszterelnök védője, de a tisztesség azt mondatja-íratja velem, hogy a „vitéz” sajtós becstelenségre vetemedik, ha ezek után azt „kommunikálja”, hogy a kormányzat sok pénzt költ fölöslegesen, ha ehhez a maga piti eszközeivel ő is hozzájárult.

Nem vagyok nyomozó sem, de van egy „keresztkérdésem”: ki írhatta föl a gyűjtőívre egy „18 éve elhunyt kisbaba” nevét?

Nem vagyok nyomozó, ezért a választ magam mondom meg: a szegény kisbaba valamely közeli hozzátartozója (aki egyidejűleg a család galád „jóakarója”), esetleg a család galád közeli szomszédja, aki még emlékezhet a tragédiára, mert valljuk be: a legkisebb településen sem sokan emlékeznek egy család két évtizeddel ezelőtti gyászára...

No, persze, ha nyomozó lennék és én kapnám meg a stúdióban ülő LMP társelnök, Schiffer András tanácsára az özvegynek az ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés miatt tett feljelentését, elsőként az ilyen „jelenségre” különös figyelmet fordító sajtóst (hátha netán ő az a bizonyos „tízszer szignózó kolléga”!) hallgatnám ki...

Nem vagyok a Fidesz tanácsadója sem, ezért ezt is csak magamnak mondom: nem kell reagálni becstelenek színvonaltalan gyávaságaira!

 


1 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr325539127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KariKa 2013.09.29. 12:53:20

Nem elengáns dolog a mentegetőzés.
Ha valaki elkövet egy hibát, az a legkevesebb, hogy csendben bocsánatot kér, és hallgat.
Pontosan ez az, amit a miniszterelnöknek tennie kellene, a végső felelősség erkölcsi terhével a vállán.
Az egész ügy amúgy pedig legfeljebb egy lábjegyzet a margón.
süti beállítások módosítása