HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Alkotmánybírák, bíráskodjatok!

2015.06.04. 14:10 charlie-to

 

Alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkokkal kapcsolatos módosítása – mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) a 2015. június 1-én kihirdetett határozatában.

Lenkovics Barnabás Ab-elnök hivatalba lépése óta ez az első eset, hogy a testület egy, a kormány számára fontos ügyben szembement a kabinet akaratával. A döntés azért is meglepetés, mert tavaly ősszel alaposan átalakult az Alkotmánybíróság összetétele, elvileg már az új, 2010 után megválasztott tagok vannak többségben.

Windisch Judit – MTI/VS.hu - 2015. június 1. 11:19

Ez kétségtelenül jelentős, fontos hír, nem lehet „szó nélkül” hagyni.

Meg is hívták hát az egyik tv-stúdióba azt az egykori kisgazda, mai fideszes képviselőt, aki jelen volt hallgatóként az Ab ülésén is a döntés kihirdetésekor. (A csatorna nevét nem árulom el, mert akkor még kevesebben akarnak nyilatkozni neki a kormánypártiak közül...)

Az interjút készítő hölgy igen „laza”, meg is kérdezi a képviselő urat:

  • Mit szól ahhoz, hogy az Alkotmánybíróság „elkaszálta” a törvényt?

Micsoda? Valljuk be, ez nem éppen túl színvonalas kérdés! De talán nem is tűnt volna föl, ha nem „kaszálásról” szól...

Első hallásra úgyszólván „megbocsátottam” a riporter hölgynek, sőt, a lelkem mélyén még elismerő csettintést is hallattam, hiszen az állami földeken és a nemzeti parkokban, sőt, általában a mezőgazdaságban szoktak kaszálni – szellemes volt a nyitás, nemde?

Eltűnt azonban a „megértésem”, amikor másodszorra is „kaszált” az Ab. Nem sápadtam bele, de átsuhant rajtam a szörnyű gyanú: ez a némber (bocsánat, de pontosan így suhant!) csak nem akarja „leparasztozni” az alkotmánybírákat, hogy folyton „kaszáltatja” őket... – Többet személyesen ismerek közülük: szakmailag nagyszerűen fölkészült, művelt, intelligens jogászoknak, tekintélyes embereknek tartom őket, miért beszél így a munkájukról! Vagy csak ennyire telik neki, ezt az egy szót ismeri?

Hamarosan megkönnyebbültem. Az interjú még hátralévő idejében a hölgy soha többé nem hozta szóba az „elkaszálást”.

Nem kevésbé lazán „elmeszelést” mondott...

Ezúttal indítványozom, hogy az Ab bíráskodjon, ne pedig kaszáljon és meszeljen, mint ahogy azokkal „hírbe hozták”!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr707517650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása