HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

...vonulnak a migránsok...

2015.09.14. 10:58 charlie-to

 

„Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok!” – kiabálta egykor Szepesi György kétségbeesetten a rádió mikrofonjába, amikor északi szomszédunk fociválogatottja 1969. december 3-án Marseille-ben, VB-pótselejtezőn óriási nyomás alatt tartotta a magyar válogatottat és le is győzte 4:1-re.

Akaratlanul is rímel erre az, ami naponta jut eszembe a déli határunkon, Röszkénél beözönlő tömegek láttán, akik jogellenesen, a „zöld határon” lépnek hazánk területére, nem hajlandók regisztráltatni magukat, nem mennek a gyűjtőhelyekre, hanem a rendőrsorfalat áttörve elindulnak az autósztrádán, óriási veszélynek téve ki saját maguk és az autósok életét és biztonságát.

Vonulnak a migránsok, vonulnak a migránsok...” – csörömpöl a fülembe a szörnyű ritmus, de nem csupán ez jut eszembe!

Manapság minden az „alapjogokra” van fölcsavar(od)va!

Boldog-boldogtalan ezekre hivatkozik, jóllehet az esetek döntő részében, ha megkérdeznék, kiderülne, hogy nem is tudják, mit beszélnek.

Tegyük hozzá: Európában a „jogok” a vezető kategória, a „kötelességek” csak huszadrangú szempont lehet! – Igen, csakhogy az iszlám világában ez utóbbi a legmélyebben gyökerező morális elem, ezért, ha a jogok-kötelességek pástján a keresztény és az iszlám vallás (ideológia) vívja csatáját, minden bizonnyal a muszlimok győznek...

Az a gyanúm, hogy a bevándorló muszlimok számára, akik az iszlám vallás hívei, az a különbség az arab világ és Európa között, hogy nekik a vallási kötelességeik maradéktalan teljesítése föltétlen kötöttséget jelent, Európában viszont a jogok elsődlegességéből folyó szabadság a meghatározó, jellemző szempont, azaz itt a „korlátlan szabadság földjét” találták meg, semmibe vehetik tehát az itteni jogszabályi előírásokat, a rendőri beavatkozási „kísérleteket”, elfoglalhatják a pályaudvarokat, teleszórhatnak szeméttel mindent...

Joggal nyilatkozta a miniszterelnök a német Bild című lapnak, hogy a személyi biztonsághoz és az emberi méltósághoz való jog „alapjog”, de a jobb élethez való jog nem az; nem követelhetik tehát a migránsok azt, hogy egy általuk meghatározott állam (Németország, Svédország) fogadja be őket menekültként. (De miért nem akar senki pl. Svájcban letelepedni?)

Miért mászkálhathak szabadon a migránsok hazánkban, ha még nem döntöttek kérelmükről? Törvénysértő módon lépték át az országhatárt, jogtalanul tartózkodnak tehát Magyarország területén!

Hogy a szabad mozgás joga mindenkit megillet? – Nos, ez tévedés!

Az Alaptörvény (2011. április 25.) egyértelműen kimondja:

 XXVII. cikk (1) Mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához.

 Nem kell ehhez magyarázat!

A szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához nem mindenkinek, hanem csak azoknak van joga, akik „törvényesen” tartózkodnak hazánk területén. Alkotmányosan lehet tehát korlátozni azok mozgását, akik nem legálisan lépték át a határt, ezért nem törvényesen tartózkodnak itt.

Hogy eddig miért nem szereztek érvényt ennek a szabálynak?

Alighanem a migránsok tömeges beözönlése miatt, amikor bölcsebb volt nem erőszakkal útját állni és ez által hergelni az egyébként idegileg felajzott embereket, főképpen addig, amíg folyamatos a menekült- és a gazdasági-bevándorló-utánpótlás...

Fontos tudni tehát, hogy általában az alapjogok sem korlátozhatatlanok.

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr527786836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása