HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

A lakosság segítségét kérik...

2015.09.20. 11:06 charlie-to

 

Éjjel is szól ágyam mellett a rádió.

Szerencsére jó alvó vagyok, de arra az esetre is gondolok, hogy ha netán álmatlanság kerítene hatalmába, akkor sem kellene csendben reménykedni az ismételt álomba merülésben. Ha olykor fölébredek, és meghallom, mi lesz a következő műsorszám, rögvest örülni kezdek és elhatározom, hogy meghallgatom, de mire gondolataim kb. a „meghallga...”-ig érnek, már ismét megszűnik számomra a külvilág.

Szombaton reggel az volt az érzésem, hogy valamikor éjszaka azt mondta a rádió: kérik a lakosság segítségét, azok jelentkezését, akik felismernek valakit a Szerbia területéről a magyar kerítésvédőket 2015. szeptember 16-án, szerdán, kövekkel és betondarabokkal dobáló migránsok közül.

A klubtársaim igazolták, hogy ők reggel is hallották e felhívást.

Hogyan? A rendőrök azt hiszik, hogy ez sikerre vezethet? Ezek az országokon végigcsörtető idegenek általában csoportosan járnak, nem beszélgetnek-barátkoznak honfitársainkkal, őket mi is csak a határsértő-dobáló tv-közvetítések idején láthattuk, utána sem találkozhattunk velük – honnan is lehetnének felismerhetők?

Ha én lennék a „rendőrségi főcsővezető”, aki a vízágyú csövét irányítaná, leegyszerűsíteném bajtársaim munkáját.

Nem kellene „ágyú”, elég lenne nekem legfeljebb egy olyan slag, amellyel jól lehet a kertben a salátát vagy az uborkát locsolni. Viszont a hordóban lévő locsolóvízbe öntenék egy erős „paprika-sprayt” hogy az ütős kapszaicin hökkentse vissza a támadók kedvét. Én még arra is emlékszem, hogy hajdan az írásra használt tinta milyen makacs foltot hagyott az ujjainkon, milyen nehéz volt eltüntetni az egyébként ártatlan, a bőrünket nem irritáló festéket.

Igen, tennék a vízbe olyan „tintát”, azaz jól tapadó festéket, amely az emberi bőrre fújva jól látható, egy ideig maradandó, ám egészségügyileg ártalmatlan elszíneződést okozna. Aki tehát a rendőrökkel szemben támadna, követ dobálna, a kerítésre mászna, esetleg azt rongálná, a tréfás „védő” nem a „hagyományos” gázsprayt használná, hanem a pár méterrel nagyobb hatósugarú „locsolót” vetné be a „támadók” ellen.

Ez sokszorosan praktikusabb és hatékonyabb lenne.

Először is, a könnyeztető spray nem kerülne a rendőr szemébe, ha a szél megfordul, mert a vízcseppek hamarabb eltűnnek a levegőből, mint a finomra porlasztott anyag.

Másodszor, a spray használatakor a „feleknek” nagyon közel kell lenni egymáshoz, hogy a célzottan fújt irritáló anyag a tervezett helyre kerüljön, de ilyen helyzetben már maga a testi közelség is meglehetően kockázatos.

Harmadsorban pedig, amikor a harc elül és a támadók nyugovóra térnek, vagy másnap, amikor vonatra vagy buszra várnak a korábbi garázdák, elegendő néhány embernek végigsétálni az utazni vágyók között, és az elkékült (vagy más, de rikító színre festett) egyedeket őrizetbe véve megvonni tőlük a szabad helyváltoztatás jogát.

Ha meg még fényképek is készülnek, az kiváltképp megkönnyíti a bizonyítást az előállításos büntetőperben... (amelyben a bíróság nem egy-két évre tiltja ki a vádlottakat hazánk területéről, hanem ugyanilyen időtartamú, nálunk végrehajtandó szabadságvesztésre ítéli és csak ennek letöltése után tiltja ki hosszabb időre!)

Hogy kárt okoznak a rendőrök a bűnözők ruháinak összefestékezésével? Valóban, de elő kell írni, hogy a vádlott az eljárás során terjessze elő az esetleges kárigényét, s a bíróság ezt adja hozzá az elítélt által fizetendő bűnügyi költségekhez.

Nem ismerem a bűnözők pszichéjét, de ha én kődobáló lennék és meglátnám „harcostársamat”, amint „világoskék” (vagy más színben rikító) arccal törölgeti könnyeit, lehet, hogy önként választanám a „rugalmas elszakadás” harcászati stratégiáját, és visszavonulnék; nem adnám meg az esélyt senkinek, hogy másnap még a sajátjaim is kajánkodva nézzék rettenetes „bátorságom” szánalmas bizonyítékait...

Hogy mi a helyzet ezek emberi jogaival? Majdnem elfelejtettem: az emberi jogok természetesen megilletik az ilyen "színesbőrűeket" is!

Csak el ne árulják a migránsoknak, hogy én javasoltam a fújást, nehogy ők kezdjék és éppen velem az ilyen „locsolkodást”!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr427802608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása