HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Ki az a Gyurcsány Kövér László?

2013.12.29. 18:11 charlie-to

„Tanuljuk meg, hogy az olvasót tilos – csak egy másodpercig is – bizonytalanságban hagynunk! Az írás egyetlen ékessége a világosság”

 – figyelmeztet Kosztolányi Dezső (1885-1936) az Ábécé a nyelvről és lélekről című tanulmányában.

Ez az idézet jutott eszembe, amikor a „gigászok harcáról” olvastam. Íme:

Goebbels tanítványnak nevezi Gyurcsány Kövér Lászlót

 

Goebbels kezdő tanfolyamát sikerrel fejezte be Laci. Gyerünk, probáld meg a középhaladó szintet! Van hozzá tehetséged...

− írja Gyurcsány Ferenc a Facebookon, reagálva ezzel Kövér László tegnapi EchoTv-s, gennyes-sebezős kirohanására. Mondatait egy − egyáltalán nem gennyes, hanem szépen gyógyuló, hegesedő − vágásról készült képpel illusztrálja.

Kövér szombaton az Echo Tv Heti Mérleg című műsorában azt mondta a Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos műsorvezetői kérdésre:

Az, hogy van egy Gyurcsány Ferenc nevű képződmény a politikában, amiről csak azért kell beszélni, mert akkora botrány mind a mai napig, hogy itt van velünk. Egy gennyedző seb a demokrácia testén az ő jelenléte.

Majd hozzátette, hogy „Ne felejtsük el sosem azt a szégyent, barbárságot, amelyet elkövetett velünk 2004 decemberében (...) Már az is egy kín, hogy róla beszélni kell."

Vegyük észre: gigászok harca ez!

Index, 2013. december 29.

 Mi itt a „bizonytalanság”?

A címből is teljesen világos, hogy valaki valaminek nevez valakit, mégpedig „Goebbels tanítványnak nevezi Gyurcsány Kövér Lászlót”.

Ha nem „ismernénk” a tudósításban megnevezett „szereplőket”, könnyedén hátra is dőlhetnénk, hiszen minden világos. Pedig egyáltalán nem az!

Dr. Paul Joseph Goebbels (18971945) a németországi Harmadik Birodalom információs- és propagandaminisztere 1933 márciusa–1945 áprilisa között, aki megnyilvánulásaiban mindig erőt és hatalmat igyekezett sugározni. – Mivel 1945-ben öngyilkos lett, nem ismerhette a velünk élő „Gyurcsány Kövér Lászlót”...

Persze, ha ma élne, sem ismerhetné, ilyen nevű ember ugyanis ma sem él, legalábbis nem Gyurcsány Kövér Lászlóról szólt a cikk, hanem „egy Gyurcsány Ferenc nevű képződményről a politikában”...

Azon meg már ne is meditáljunk, hogy miért nevezi Goebbels éppen Gyurcsány Kövér Lászlót valamiféle tanítványnak!

Ez a zavar ugyanis abból ered, hogy hibás a szöveg, hiányzik belőle egy ici-pici gondolatjel, és a szórend is eléggé „hányaveti”!

Így pl. pontosabb lett volna: Gyurcsány Goebbels-tanítványnak nevezi Kövér Lászlót...

 

Akár Kosztolányi ismerete nélkül is...!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr785716369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása