HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Tolok rá!

2015.01.28. 19:21 charlie-to

 

Mielőtt bárki „rosszra” gondolna, sietek tisztázni: nem a malackodást akartam elfedni a betűcserével, hanem napjaink újabb „divatszavára” kívánom a figyelmet fölhívni.

Manapság mindenki „betol” valamit valahova.

Senki sem befizeti a pénzt a bankba, hanem betolja. Senki sem előterjeszti, beterjeszti, benyújtja, beadja a javaslatát, ötletét, hanem azt is betolja; nem segít valamit, hanem tolja; de ne elégedjünk meg ennyivel, hanem írjunk ide még néhányat az internet-címek közül: „Durván tolja majd a ruhás szexet Dér Heni, „Varga szerint a Tesco a kormányra tolja a problémáit”, „Az Iszlám Állam tolja a heroint Európába”, „Az állam tolja a beruházásokat”...

Gyanítom, hogy ennek köze lehet a pókerjáték elterjedéséhez. Ott ugyanis valóban gyakori, hogy valaki „emelem”, vagy „all in” bemondása mellett valóban betolja az előtte lévő zsetonokat középre...

Persze, ha már valaki előbb a tojásra gondolt, ne hagyjuk cserben azt sem!

Egyszer egy jókedvű társaság vidám beszélgetésébe valamelyik résztvevő „betolta” a tojás-problémát.

– Mi az: ha földobják, fehér, ha leesik, sárga? – kérdezte.

– Tojááás – zengte a kórus.

– Helyeees – nyugtázta a kérdező, majd folytatta: „Mi a neve annak a folyamatnak, amelynek során a tyúk világra hozza azt, amiből utódai kikelnek?”

– Tojááás – ismételte a kórus, de mintha halkult volna kissé...

– Hogyan is van ez? Ha a rántottának való létrehozási folyamata tojás, akkor az eredményt már nem ugyanúgy kellene hívni, hanem másképpen, pl. úgy, hogy „tojat”, nemde?

 

A kórus hümmögött egy kicsit, majd „a nagy ijedtségre” rögvest „betolt” egy újabb pohár bort.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr837118631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása