HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Comment? No!

2016.03.27. 11:21 charlie-to

 

Sokan ismerik a kifejezést: „No comment”; azt jelenti, hogy nincs megjegyzés, magyarázat, semmi hozzáfűzni való.

Amióta azonban beköszöntött az internet-korszak, (majdnem) mindenki „kommentel”, véleményez, megjegyzést tesz a világhálón találtakhoz, más írásához, vagy „önindító” módon maga (magától) irkál mindenféléket (pl. blogot), hogy aztán mások ehhez fűzzenek „kommenteket”.

Ez ténylegesen nem rossz passzió, de az a fajta „kommentelő”, akinek a véleménye legfeljebb primitív mocskolódásra, színvonaltalan tahóságra „telik”, csak mélységes lenézésre és megvetésre számíthat másoktól, jóllehet maga valószínűleg meg van győződve, hogy akik olvassák, ugyanolyan „jól szórakoznak”, mint ő, szegény…

Mindezeket azért bocsátottam előre, hogy világos legyen: most olyan bejegyzésről fogok írni, amelyikkel nem értek ugyan egyet, de egyáltalán nem sorolom az előbb általam elítélt kategóriába.

Talán illik ide a nagy francia filozófusnak (Voltaire, François Marie Arouet, 1694–1778) tulajdonított mondás: „Önnek egyetlen szavával sem értek egyet, de akár az utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy szabadon elmondhassa véleményét”.

A most említendő eset régebben történt, még 2015. november elején.

A televízióban futó „Maradj talpon!” vetélkedőben a megfejtendő szó adott meghatározása a következő volt: „párkapcsolatban élő hölgyeknél az idő múlásával jelentkező személyiségváltozás”, a megfejtés pedig: „elsárkányosodás”.

Erre elszabadult a pokol!

A „felháborodás” egyik megnyilvánulását szó szerint közöljük: 

Hatalmas taplóság a Maradj talpon! vetélkedőben! Vérig sértik a nőket

 A köztévé vetélkedőjében így sértettek meg minden nőt.

 Szerző: Orbán Violetta

Forrás: Femina.hu

2015.11.05.

 Újabb botrány érik a Maradj talpon! vetélkedő háza táján, amelyre a comment.com hívta fel a figyelmet.

 Az MTVA amúgy egyik legnépszerűbb műsorában szerda este minden nőt sikerült vérig sérteni.

 Minden nő elsárkányosodik?

 Nagyon nem gondolták át a köztévé Maradj talpon! című vetélkedőjének készítői az egyik feladványt. Az elsárkányosodás szó mellé ugyanis ezt sikerült magyarázatként megfogalmazniuk:

"párkapcsolatban élő hölgyekénél az idő múlásával jelentkező személyiségváltozás".

"Személyiségváltozás! Értik? Mindenkinél! Minden egyes nő el fog romlani, kár őket elvenni!" – fakadt ki blogjában a comment.com újságírója.

Megkereste a vetélkedő producerét, Holló Györgyit, aki röviden azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy szerinte nem volt sértő a feladvány, őt – mint nőt – nem bántotta.

A Maradj talpon! vetélkedőnek rövid időn belül másodszor sikerült egy negatív hírrel a középpontba kerülnie. Szeptember végén rosszul lett és meghalt egy fiatal néző a forgatáson, az orvos már nem tudta újraéleszteni. Az esetet követően a lány párja panaszkodott, hogy a rosszullétet követően nem engedték szerelme közelébe, később pedig csak annyit közöltek vele, hogy a lány meghalt.

 

Az szomorú, ha valakit nem engednek szerelme közelébe, miközben az (vagy inkább: Ő!) a haláltusáját vívja. Ámde bizonyára úgy látták a lány életéért küzdők, hogy nincs szükség egy ott lábatlankodó, esetleg összetört emberre. Más helyzet, ha valaki otthon haldoklik és szerettei fogják a kezét, lélekben erősítve a végleg távozásra készülő fiatalt, de a közvetlen életmentéshez nincs szükség jajgató közönségre. Tudom, rettenetes dolog ilyesmit leírni, de itt mindennél fontosabb volt az életmentés zavartalansága. (De egyébként mit is keres itt ez a szomorú hír? Mi köze ennek a vetélkedő „tartalmi” problémáihoz? – Ne kerteljünk: semmi!)

A női folyóirat ezúttal máson „akadt ki”, az elsárkányosodáson…

Igaza van a „legidősebb” Karinthynak: „Akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes”. – Az imént idézett cikk felháborodott szerzője képes megsértődni azon is, amin minden más ember elmosolyodik, kuncog egyet magában és örül, hogy az a nap is jól végződik, mert sikerrel igyekeztek őt is jókedvre deríteni.

Állítólag a férfiak egyik legértékesebb tulajdonsága a humorérzék (lásd Karinthy!), de javaslom kiegészíteni azzal, hogy ez a nőknél sem tiltott!!!

Nem ismerem az írás szerzőjét, de így is „távolsági gondolati sajnálatban” részesítem. Szegénynek nincs humora, ami biztosan jelentősen megnehezíti mindennapi életét a szakmában. Ha mindennek csak a fonákját látja, szomorú lehet az élete. Nem lehet és nem is kell minden órában-percben hasunkat fogni a vihogástól, de hagyni kell magunkat felvidítani, és máris szebb lesz a világ (vagy mindenképpen élhetőbb…)!

Persze, azokat a nőket is sajnálom, akik ezen a feladványon szintén megbotránkoztak. Talán magukra ismertek, ebben az esetben azokat is sajnálom, akik ilyen hölgyek közelében élnek. (E megjegyzésem nem vonatkozik a meggyőződéses, harcos szuper-feministákra, mert én az imént a mindennapok nőies nőiről szóltam.)

Ha egy nő részeg, az szörnyű, kiábrándító, elviselhetetlen alak a számomra. Ám ha egy nő csupán kissé spicces, az elbűvölő, imádnivaló, lenyűgöző jelenség. – Aki csak kicsit hümmög, legfeljebb alig láthatóan a fejét csóválja az elsárkányosodást hallván-látván a vetélkedőben, az a spicces-mámoros nőhöz hasonlatos, de aki felháborodott cikket ír, nos, az „többet ivott” a kelleténél…

Az ilyennek „elvonót” javasolok!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr758529268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása