HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

„Pontosság a királyok udvariassága”

2010.10.18. 15:05 charlie-to

 

„L’ exactitude est la politesse des rois” − mondotta hajdan XVIII. Lajos francia király.

„A pontosság nemcsak a királyok udvariassága, hanem minden felelős, rangját ismerő ember kötelessége” – toldotta meg Márai Sándor a Füves könyvben.

Ezekre gondoltam 16 percen keresztül, miközben arra vártam, hogy megkezdődjön a televízió-közvetítés az Országgyűlés 2010. október 18-i üléséről.

Az előre kinyomtatott tv-műsorban az szerepelt, hogy a közvetítés 13.00 órakor kezdődik. Valamelyik adón azt is bemondták délelőtt, hogy 13.00-kor – a kiadott műsortól eltérően − kapcsolják az Országházat, ahonnan egyenesben közvetítik a miniszterelnök nagy horderejű beszédét, fontos bejelentését komoly adózási-gazdasági kérdésekben.

A közvetítés 13.16-kor kezdődött.

Persze, nem történt semmi tragédia, türelmesen vártunk, legfeljebb arra gondoltunk közben, hogy ezúttal „a király nem udvarias”

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr782381147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása