HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Túl sok a 199 is!/2

2012.02.01. 18:26 charlie-to

 

(A Túl sok a 199 is!/1 folytatása)

 

 

– Van máásik! – rikkantott hajdan a felejthetetlen zenebohóc, s előhúzott köpönyege alól egy kisebb hangszert…

 

lrományszám –T/5295

Érkezett: 2011 DEC 19.

 

2011. évi .. . törvény

K-Alaptörvény az Országgyűlés rendszeres ülésezéséről

 

Az Országgyűlés Magyarország Alaptörvénye 5. cikk (8) bekezdésének végrehajtására, az Országgyűlés rendszeres ülésezését biztosító rendelkezéseket megállapító sarkalatos törvény helyett, a következő törvényt alkotja.

1.

Az Országgyűlés vita és cécó nélkül dönt minden olyan fontos és sürgős indítványról, amelyet

a) a józan ész felett aratott győzelméről ismert Orbán Viktor egykori KISZ-titkár, jelenleg miniszterelnök, illetve

b) az egykori kommunistáktól ma is hemzsegő kormánya nyújt be,

oszt jó napot.

2. §

(1) A benyújtott fontos és sürgős indítványok esetében csak „igen” szavazat adható le.

(2) Az (1) bekezdéstől eltérő szavazatokat az Országgyűlés elnöke köteles figyelmen kívül hagyni.

(3) A többség megállapítása akként történik, hogy megszámolják az összes leadott „igen” szavazatot, s ezek számát összevetik ugyanezek számával.

(4) Amennyiben a (3) bekezdés szerinti módon egyetlen egy „igen” szavazat sem adódik,

a) a józan ész felett aratott győzelméről ismert Orbán Viktor egykori KISZ-titkár, jelenleg miniszterelnök, illetve

b) az egykori kommunistáktól ma is hemzsegő kormánya által

benyújtott indítvány ez esetben fogantatásától fogva elfogadottnak tekintendő, oszt jó napot.

3. §

Az Országgyűlés maga dönt arról, hogy az adott indítvány fontos-e vagy sürgős-e. Ellenzéki indítvány sem fontosnak, sem sürgősnek nem minősíthető.

4. §

A józan ész felett aratott győzelméről ismert Orbán Viktor egykori KISZ-titkár, jelenleg miniszterelnök, illetve egykori kommunistáktól ma is hemzsegő kormánya által be sem nyújtott indítvány törvény erejével bír, ha az adott indítványt a köztársasági elnök aláírta.

5. §

Ez a törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba.

 

Indokolás

 

A jelenlegi házszabály teljességgel méltatlan egy valamirevaló eurázsiai diktatúrához, ezért a nyugati típusú parlamenti demokráciák bizonyos átkos szokása, jelesül a vita maradéktalan felszámolása elengedhetetlen. Ezt segíti a fenti javaslat, amelynek megalkotására Magyarország Alaptörvénye 5. cikkének (8) bekezdése ad alkotmányos alapokat azzal, hogy kimondja: az Országgyűlés rendszeres ülésezését biztosító rendelkezéseket sarkalatos törvényben kell megállapítani. Oszt jó napot!

 

Országgyűlési képviselő

Képviselői önálló indítvány

törvényjavaslat kezdeményezésére

Dr. Kövér László úrnak,

az Országgyűlés elnöke

 

Helyben

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

A Házszabály 85. § (2) bekezdés d) pontja alapján a K-Alaptörvény az Országgyűlés rendszeres ülésezéséről szóló Mellékelt törvényjavaslatot nyújtom be a tisztelt Országgyűléshez.

 

Budapest, 2010. december 19.

Szanyi Tibor

MSZP

 

Megjegyzem: a törvényjavaslatot szöveghűen közöltem, ez ellenőrizhető az Országgyűlés honlapján (mkogy.hu) az irományok között.

 

Ehhez nincs (bár lehetne) mit hozzáfűzni.

Azoknak a képviselőknek, akik ilyesmire képesek, nincs helyük egyetlen ország parlamentjében sem! Ha szellemesnek, humorosnak vélik magukat, írjanak vidám jeleneteket, csapjanak föl kabarészerzőnek, de ne nyújtsanak be buta „törvényjavaslatokat”, azt gondolván, hogy ezzel jókedvre derítik a „választókat”!

A több évszázados, fejlett közjog ugyanis abból indul ki, hogy a képviselők értelmes emberek, értelmes törvényjavaslatokat nyújtanak be, ezért azt írja elő, hogy minden törvényjavaslatnak komoly törvényalkotási eljáráson kell végigmenni, s végül eldől, hogy lesz-e belőle törvény.

Azzal (eddig) nem számolt, hogy országgyűlési képviselőnek látszó, magukat roppant humorosnak vélő figurák sorjáznak a parlamenti padsorokban.

Jelenleg az Országgyűlés 386 képviselőből áll; az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII. (sarkalatos) törvény 3. § (1) bekezdése szerint viszont a következő országgyűlési képviselők általános választása után már „az országgyűlési képviselők száma százkilencvenkilenc”.

 

Félő, hogy az ilyen „vicces emberekből” – pártállástól függetlenül – még ez is túlságosan sok…

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr614044473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása