HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Hal-áli ötlet!

2014.12.13. 12:00 charlie-to

 

Tegnap este, vacsora közben éppen azt kommunikálja(!?) a televízió, hogy 2014. december közepe után tilos lesz élő halat árulni az üzletekben, hanem csak úgy lehet őket eladni, ha előzőleg elkábítják őket, de annyira, hogy később már soha ne térhessenek magukhoz.

Megint melyik szegény állatvédőnek támadt ilyen agymenése? Eddig csak a gömbölyű akváriumokat tiltották meg az akvaristáknak, mert a hal könnyen beleőrülhet abba, ha éppen be akar úszni az egyik sarokba, ám ilyet nem talál maga körül... (Hasonlóan elmebeteg „állatvédő” ötletekről lásd e blog 2014. március 1-i bejegyzését!)

Nem az állatvédőket bántom; őket inkább szánom...

Azokat nem értem, akik hisznek nekik, akik meghajolnak a rissz-rossz ötleteik előtt! Akik elájulnak, ha az „állatok jogairól” hallanak, de nem érik föl ésszel, hogy az állatoknak nincsenek „jogaik”, az embereknek viszont lehetnének!

Akik annyit sem tudnak, hogy a halhús rendkívül könnyen és igen gyorsan romlik. Azért is árulják élve, hogy hazaérve, „örök elkábítása” után a háziasszony minél hamarabb megfőzhesse/süthesse, nehogy romlásnak indulhasson (mint a hajdan erős...). Pedig a háziasszony ekkor még be is teheti a hűtőszekrénybe!

A boltban fejbekólintott hal azonban ott rögtön elkezdhet bomlani, és mire hazaér vele a vásárlója, talán még nem lesz büdös, de erre gondolni is elegendő lehet, hogy már „érezzen” is ilyesmit a „tudatos” vevő.

Magam is szoktam horgászni. Viszek mindig magammal olyan haltartó hálót is, amelyben a kifogott halacskák a hazaindulásig tovább úszkálhatnak. Egyszerűbb lenne fejbe ütni és rögtön betenni az autóba egy ládába vagy vödörbe, semmint a vízben őrizni, de már őseink is tudták, hogy az élettelen halhús könnyen romlik...

Nesze, neked, halfogyasztás!

Nagy összegű fogadást mernék ajánlani a buta állatvédőknek, hogy érzékelhetően csökkenni fog a(z egyébként is igen alacsony) hazai halfogyasztásunk! – Ó, ez senkit sem érdekel, ez csak a nyafogós ember fantáziátlan magánügye! Ne akarjon mindenképpen egészséges halat enni, ott van a finom korpa és az ízletes fűrészpor! Legyen tekintettel a halak jogaira is, ne csak önző módon a saját emberi életére! Ha pedig netán korábban meghal, akkor majd a halakra sem fáj a foga, azok is tovább élhetnek!

A minap olvastam Stephen Hawking vízióját arról, hogy a számítógépek olyan intelligenssé válnak, hogy „túlprogramozzák” az embert, s olyan konstrukciókat hoznak létre, amelyeket az ember egyszerűen nem fog megérteni, s védekezni sem tud ellenük.

Ha az ember, a homo sapiens(?) ilyen rohamos tempóban „fejlődik”, ne is csodálkozzunk Hawking sötét, jövő-látomásán, ami mától kezdve már hal-álos elemeket is hordoz!

 

És az állatvédőknek is joguk lesz a „méltó” elmúláshoz...

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr526979761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása