HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Alkalmatlan feliratozók

2015.01.19. 17:53 charlie-to

 

 A Család – Barát Magazin c. műsor futott a televízióban 2015. január 19-én délután; időnként odapillantottam. Bár ne tettem volna! Tíz perc alatt két brutális feliratot láttam a képernyő alsó csíkjában:

17:16. ... „fogyatékossági kordinátor”. – Ha már nem tanult latint szegény feliratozó, legalább utánanézne! Helyesen ugyanis a második szót az elején két „o”-val kell írni, így: koordinátor. (Úgyszintén mondani is két kis o-val kell, még ha sokan ezt nem így teszik is!)

17:26. „EDUKATIO kiállítás”. – Püff neki! Valamit mégis tudhat az illető! Nem c-vel írja a „ció”-nak ejtendő szótagot, hanem helyes latinsággal, „tio”-nak. Ámde akkor mit keres a szó közepén a „k” betű? Mert akkor vagy a latinos írás szerint „educatio”, vagy a magyar megfelelője: „edukáció”, de a hibrid mindenképpen hibás.

Tényleg ez a „közszolgálati”? Jaj!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr697089335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása