HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Altatás vagy áltatás?

2015.01.19. 09:45 charlie-to

 

2015. január 7-én Párizsban – akkor még ismeretlen tettesek – megtámadták a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap székházát és tizenkét emberrel végeztek.

Pár nappal később Belgiumban fogtak el és fegyvereztek le terrortámadást tervező-előkészítő embereket, de máshonnan is érkeznek aggasztó hírek: 

Veszélyesnek tartott muzulmánokat utasítottak ki Olaszországból

 hvg.hu 2015. január 18., vasárnap, 12:34

Szerző: MTI

Az idén már tíz olyan muzulmán vallású külföldit utasítottak ki Olaszországból, akit a hatóságok veszélyesnek tartottak az olasz nemzetbiztonságra – jelentette a vasárnapi Corriere della Sera napilap.

Még ugyanezen a napon Németországból is jött hír:

Terrorfenyegetettség miatt lemondták a Pegida mozgalom következő tüntetését

 hvg.hu 2015. január 18., vasárnap, 16:19

Szerző: MTI

 Németországban terrortámadás veszélye miatt lemondták a Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom Drezdában hétfőre meghirdetett felvonulását.

A szervezők vasárnap a Pegida Facebook-oldalán közölték, hogy az alkotmányvédelmi hivatal és a rendőrség szászországi vezetésével folytatott konzultáció után a tüntetés lemondására kényszerültek, mert kiderült, hogy az egyik szervező "konkrét fenyegetettségbe" került. A drezdai rendőrség közölte, hogy hétfőn egész nap tilos szabadtéri demonstrációt tartani a szászországi fővárosban. A döntés indoklása szerint a szövetségi és a tartományi bűnügyi rendőrség információi alapján "merénylőket utasítottak arra, hogy vegyüljenek el a Pegida-tüntetők között, és gyilkolják meg a demonstrációt szervező testület egyik tagját".

 

Igen, a „nemzetközi helyzet fokozódott”, mi több: veszélyessé vált, ezért érkeznek sorra az aggasztó hírek!

Erre mit „kommunikál” a hazai illetékes?

Alig hihető, de azt, hogy „ma Magyarország a terrorizmusnak nem célországa, ilyen veszély nincsen!”

Ilyet azért mégse kellene kijelenteni...!

Lehet, hogy a felderítés, az elhárítás, a belső védelem hazánkban ragyogó, hibátlan, már-már tökéletes, ám pszichológiai-kommunikációs ismereteik nullák, vagy még ennél is gyengébbek – már-már tökéletlenek...

Az előbb említett országok mindegyike Európában van és mi is gyakran kérkedünk európaiságunkkal; ez alól miért lennénk mi kivételek?

Netán senki nem ismeri (vagy már mindenki elfelejtette) a latin mondást: „Si vis pacem para bellum”, azaz „ha békét akarsz, készülj háborúra!”?

Persze, az érthető, ha a derék szakértők nem akarnak pánikot kelteni, nem akarnak indokolatlan riadalmat korbácsolni, de ez nem menti a magatartásukat!

Azt kellene mondaniuk, hogy nálunk nem merültek föl adatok a terrorveszély fokozódására és a biztonsági kockázatok növekedésére, de erősítették-bővítették a védekezést, emelték a megelőző felderítés-védekezés szintjét, és emellett mindenki legyen óvatos, elővigyázatos, mert a terrorizmus egyik jellemzője, hogy váratlanul csap le és válogatás nélkül gyilkol...

Nem lehet-e, hogy a magabiztos megnyugtatással az emberek között esetleg gyanakvást ébresztenek „kommunikációjuk” megalapozottságával kapcsolatban, vagy ami még rosszabb, elaltatják a minimálisan normális figyelmet, éberséget (még ha ez utóbbi kifejezés az idősebb emberekben rosszabb emlékeket ébreszt is!), és bár nem lehet örökös félelemben élni, de az egészséges „gyanakvás” senkinek sem árt.

Ne altassuk, még kevésbé áltassuk egymást!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr987087895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása