HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Nem csodálom, hogy nem csodálom...

2013.05.15. 11:48 charlie-to

 

"Csodálom bátorságáért" - Gyurcsány Angelina Jolie mellműtétéről

2013. május 14., kedd, 18:46

Szerző: hvg.hu/MTI

Gyurcsány Ferenc is kommentálta a Facebookon Angelina Jolie bejelentését, amely szerint a rák nagy kockázata miatt amputáltatta melleit.

"Angelina Jolie orvosai tanácsára, a mellráktól tartva leműttette melleit" – idézte fel Gyurcsány a Facebookon. "Csodálom bátorságáért, felelősségéért és azért, hogy minderről nyilvánosan beszélt. Remélem erőt és példát ad sok, hozzá hasonló sorsú nőnek" – tette hozzá a volt kormányfő.

A posztot mások mellett Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő is kommentálta. Azt írta, "Ferinek adok igazat, mert ha az orvosok ezt tanácsolták, Jolie eldöntötte, eddig ez nem rendkívüli, csak igen nehéz. De ezzel kiállni, és mintát mutatni, ahhoz óriási pluszlelkierő kell, és ez szerintem is dicséretre méltó."

„Csodálom bátorságáért” – kommentálta Gyurcsány Ferenc Angelina Jolie bejelentését.

Én is csodálom Gy. F-et „bátorságáért”, hogy mindezt nyilvánosságra hozta – írhatnám én is, ám mégsem teszem. – Gy. F. kommentárját ugyanis gusztustalannak és ízléstelennek érzem.

Vannak dolgok, amikkel nem szabad tréfálni! Nem szabad senkinek sem viccből azt mondani, hogy „meghalt anyád!”, majd amikor teljesen összeomlott, heherészve hozzátenni, hogy „nem is igaz, csak vicceltem!”

Mindenki ismeri a „megosztott öröm: dupla öröm – megosztott bánat: fél bánat” igazságát. – Angelina megosztotta bánatát a világgal, talán azért, hogy „könnyítsen a lelkén”, de senki ne gondolja, hogy ez után bárkitől „kommentárokat” várt!

Ha valaki már hallott az ún. „gyászmunkáról”, az tudja (tudnia kell!), hogy a mély bánatot mindenkinek magának kell feldolgozni. Nem kell körülállni és vihogni, hogy ezzel elűzzük szomorúságát. Főleg nem kell körbelihegni és bátorságát dicsérni, amiért nyilvánosságra hozta egyéni tragédiáját!

Azt meg pláne nem értem, miben kellene „példát adni sok, hozzá hasonló sorsú nőnek”. Mindenki beszéljen nyilvánosan a betegségéről? Vagy mindenki szaladjon amputálásra, ha csak a leghalványabb gyanú merül is föl a szörnyű betegségre? – Nem; ez egy nem túl okos ember exhibicionista tolakodása!

Ugyanez a véleményem Eörsi Mátyás „csatlakozásáról” Ferihez! – Őt sem csodálom! Szánalmas pitiség, nem is érdemel több szót!

Ha valaki ebből a bejegyzésből Gy. F. és E. M. elleni „politikai kirohanást” vél kihallani, az nem értette pontosan, miről szól ez a rövid írás. Tartom magamat Bocskai István (1557–1606) útmutatásához: „...a dolgot őt magát nézzük...”!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr475301341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása