HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

A körözött M. Csaba veszélyes

2013.09.10. 17:07 charlie-to

 

Júniusban aggasztó hír jelent meg a sajtóban.

Vigyázat! A gyanúsított veszélyes

Rendőrre támadtak a kábeltolvajok: országos elfogatóparancs M. Csaba ellen

Országos elfogatóparancsot adott ki a Csongrád megyei rendőrség M. Csaba ellen, akit két társával együtt kábellopás közben ért tetten egy rendőr. A tolvajok erővágóval támadtak a rendőrre, aki ezt követően meglőtte az egyik férfit.

Kedden hajnalban értesítették a rendőrséget, hogy Kistelek határában épp kábelt lopnak. A helyszínre érkező rendőr megzavarta a három férfit, akik egy erővágóval arcon ütötték. A rendőr, aki súlyosan megsérült, ekkor meglőtte az egyik tolvajt.

A három férfi autóval menekült el a helyszínről, de a rendőrség üldözőbe vette őket, és a kisteleki vasútátjáró közelében el is fogták a menekülőket, egyikük azonban elszökött. A Csongrád megyei rendőrség a szökésben lévő 25 éves körülbelül 170 centiméter magas, barna hajú, barna szemű, átlagos testalkatú M. Csaba ellen országos elfogatóparancsot adott ki. A rendőrség kéri a lakosságot, akinek bármilyen információja van a férfiről, jelentkezzen. A férfi veszélyes, támadásától tartani lehet, ezért senki nem próbálja meg elfogni, feltartóztatni.

Havariapress 2013.06.25

 A tudósításban egy arckép is szerepelt az elkövetőről, hogy könnyebben felismerhető legyen, hogy minél hamarabb rendőrkézre kerüljön az elvetemült bűnöző...

Jaj, bocsánat! Igazán sajnálom, nem akartam megsérteni ennek az „úriembernek” (ahogy a pipiskedő finomkodók szokták volt mondani) az emberi méltóságát, személyiségi jogait azzal, hogy „elvetemült bűnözőnek” neveztem. Szorongva reménykedem, hogy nem fog beperelni az előbb roppant felelőtlenül használt minősítés miatt!

Az az egyetlen szerencse, hogy a rendőrség nem mondja meg, hogy kit keres... (emiatt aztán én sem „valakit” sértettem meg).

Nem tehetek róla, de én ezt az egész jelenséget nevetségesen szánalmasnak tartom! Nem szabad leírni a körözött személy nevét, nehogy valaki megtudja!

Néhány hónapja arról adott hírt a sajtó, hogy egy ismert szegedi ügyvédet letartóztattak súlyos csalás megalapozott gyanújával. Természetesen neki is csak a vezetékneve kezdőbetűjét közölték, ám a keresztneve eléggé egyértelművé tette kilétét. Én ismertem az illetőt, kissé meg is döbbentem, de azonnal napirendre is tértem fölötte. – Ámde miért nem tudhatja a nevét pl. a jogkereső polgár, aki esetleg éppen ahhoz az ügyvédhez készült, akinek mások éppen őt ajánlották, hogy ne keresse, mert előzetesben van?

Vajon a monogramnak (itt a vezetéknév kezdőbetűjének) nyilvánosságra hozatala nem sérti a személyiségi jogokat? – Mert ha netán igen, akkor ezt is el kellene hagyni...

 


Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr825506137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása