HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

Et tu, mi nepote, Valentine?

2013.12.22. 14:07 charlie-to

 

...ajándék, mellyel meglepem

e karácsonyi ünnepen

magam

magam.

József Attila: Születésnapomra

(parafrázis)

*

Állítólag bemondta a rádió, hogy látogatást tesz hazánkban a dalai láma.

Nem tudom, igaz-e a hír, vagy ez csak afféle „dalai lárma”...

*

Ismerek egy embert, aki a közelmúltban megnyitott fodrász-szalonját mind a mai napig nem jelentette be az adóhivatalban.

Ki is iírhatná a cégtáblára: „Illegális borbélyház”.

*

Azt mondják a közgazdászok, hogy mindenképpen, elengedhetetlenül szükségünk lenne nagy összegű külföldi hitelre, hogy a költségvetés össze ne omoljon; s hamarosan meg is kezdődnek az ezzel kapcsolatos tárgyalások.

Az egyik újság már meg is írta: az ország kézen áll a hiteltárgyalásokra.

*

Az egyik szomszédom a köszönésemet sem fogadja, mert megtudta, hogy a kulcslyukon keresztül hallottam a veszekedésüket.

Úgy látom, ő még nem ismeri az új Alaptörvényünket, amelyben kifejezetten benne van, hogy mindenkit megillet a hallásszabadság...

*

Egy idős ember kis faluból költözött a fővárosba, s ahogyan régi lakóhelyén szokás volt, most is mindenkinek előre köszön.

Egyesek mosolyogva viszonozzák a köszönését, mások furcsán néznek rá, és azt suttogják, hogy betegsége miatt pszichiáterhez kellene küldeni, hiszen súlyos üdvözlési mániában szenved.

*

Mit beszél ez az ember? Nem ért egyet a rezsicsökkentéssel, s azért akar bekerülni a parlamentbe, hogy emelje az árakat?

No, nem! Én biztosan nem fogok rá szavazni! Nem szeretném, ha országgyűlölési képviselő lenne, s ő határozhatná meg gyermekeim-unokáim jövőjét...!

*

A Meteorológiai Intézet jelentette, hogy idén a Tirrén-tenger medencéjében nem esett eső.

Mit vannak úgy oda? – morogtam magamban –, hiszen van elég víz a Tirrén-tengerben, legfeljebb porzik a Korzika...

*

„Et tu, mi fili, Brute?” (Te is, fiam, Brutus?) – állítólag így sóhajtott föl Julius Caesar (i. e. 100 – i. e. 44), amikor i. e. 44. március idusán (március 15-én) az életére törő összeesküvők között felismerte Brutust, a fogadott fiát...

 „Et tu, mi nepote, Valentine?” (Te is, unokám, Bálint?) – mosolyintom el magamat gondolatban, mikor helyreigazítom a mindig jókedvű, aranyos unokámat.

– Nem, Bálint, az a magas szegedi bácsi nem „bogármester”, ahogyan Te állítod, hanem polgármester, sőt, nem is „Vodka László”, ahogyan Te hiszed, hanem Botka László!

– A versike sem úgy szól, ahogyan Te mondod, hogy „á-bé-cé-dé-em-esz-pé”, hanem úgy, hogy „á-bé-cé-dé-é-ef-gé”; aki pedig az „em-esz-pét” vezeti, az nem „Meseházi”, hanem Mesterházy!

 

Persze, az sem baj, ha ezt Te még nem pontosan érted... Érted?

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr415704485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása