HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

HOORAY FOR CANADA!

2015.09.13. 12:59 charlie-to

 

 

 2014 tavaszán kaptam egy angol nyelvű szöveget tartalmazó írást a klubtársamtól. A tartalmát silabizálva még talán csettintettem is egy kicsit Dorval polgármesterének vagány bátorságán, főleg olyasmiket hallva, hogy a „civilizált Európa” ugyanekkor leszedi történeti hagyományainak ősi tárgyait az iskolák és más nyilvános épületeinek falairól, öltözködési szabályokat (értsd: tilalmakat, „dress codex”) vezet be, mert a muszlim kisiskolásokat „zavarják” a falon lévő Krisztus-keresztek és miniszoknyák.

Aztán szinte el is felejtettem ezt az írást, de napjainkban újra eszembe jutott. Most közreadom, de előtte az eredeti szöveget is, hátha pontatlanul fordítottam, ám nem szeretnék akaratlanul félreértést okozni.

Nos, „itt az írás, olvassátok!”

Az eredeti...

 HOORAY FOR CANADA!

 Muslim parents demanded the abolition of pork in all the school canteens of a Montreal suburb.

The mayor of the Montreal suburb of Dorval, has refused, and the town clerk sent a note to all parents to explain why...

 “Muslims must understand that they have to adapt to Canada and Quebec, its customs, its traditions, its way of life, because that’s where they chose to immigrate.

They must understand that they have to integrate and learn to live in Quebec.

They must understand that it is for them to change their lifestyle, not the Canadians who so generously welcomed them.

They must understand that Canadians are neither racist nor xenophobic, they accepted many immigrants before Muslims (whereas the reverse is not true, in that Muslim states do not accept non-Muslim immigrants.)

That nor more than other nations, Canadians are not willing to give up their identity, their culture.

And if Canada is a land of welcome, it’s not the Mayor of Dorval who welcomes foreigners, but the Canadian-Quebecois people as a whole.

Finally, they must understand that in Canada (Quebec) with its Judeo-Christian roots, Christmas trees, churches and religious festivals, religion must remain in the private domain.

The municipality of Dorval was right to refuse any concessions to Islam and Shariah.

For Muslims who disagree with secularism and do not feel comfortable in Canada, there are 57 beautiful Muslim countries in the world, most them under-populated and ready to receive them with open halal arms in accordance with Shariah.

Ask yourself the question, just once, ‘Why is it better here in Canada than where you come from?’

A canteen with pork is part of the answer.“

 és a fordítása...

 HURRÁ KANADÁNAK!

 Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal egyik elővárosának minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst.

Montreal Dorval elővárosának polgármestere elutasította a követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, hogy megmagyarázza, miért.

 „A muszlimoknak meg kell érteniük, hogy nekik kell alkalmazkodniuk Kanada és Quebec szokásaihoz, hagyományaihoz és az ottani életformához, mert azt választották, hogy ide vándorolnak be.

Meg kell érteniük, hogy nekik kell integrálódni, megtanulni Kanadában élni.

Meg kell érteniük, hogy nekik kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik őket oly nagylelkűen befogadták.

Meg kell érteniük, hogy a kanadaiak nem rasszisták, nem idegengyűlölők, már a muszlimok előtt is sok bevándorlót fogadtak be (fordítva azonban nem igaz, a muszlim államok nem fogadnak be nem-muszlim bevándorlókat.)

Ahogyan más népek, a kanadaiak sem akarják identitásukat és kultúrájukat feladni.

És ha Kanada a befogadó ország, akkor nem Dorval polgármestere az, aki a külföldieket befogadja, hanem az egész kanadai-quebeci nép.

Végül meg kell érteniük, hogy Kanadában (Quebecben) a zsidó-keresztény gyökereknek, a karácsonyfáknak, a templomoknak és a vallási ünnepeknek, a vallásnak egyaránt privát magánélet keretei között kell maradniuk.

Dorval községnek joga volt arra, hogy az iszlámmal és sariával kapcsolatban mindenféle engedményt megtagadjon.

Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezzel a szekularizációval nem értenek egyet és nem érzik komfortosnak Kanadát, van a világon 57 gyönyörű muszlim ország, többségükben alacsony népességgel és készek arra, hogy őket befogadják a sariának megfelelő ételekkel.

Ha önök a hazájukat Kanadáért és nem valamelyik más muszlim országért hagyták el, akkor ez azért volt, mert azt állapították meg, hogy Kanadában az élet jobb, mint bárhol másutt.

Tegyék fel legalább egyszer maguknak a kérdést: „Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?”

„A disznóhúsos menza egy része a válasznak.”

 Ugye, ez nem igényel semmiféle magyarázatot?

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr307784506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása