HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

A szanhedrin

2009.04.03. 18:41 charlie-to

 

 

2009. március 3. MTI – „A szocialista frakciótagok közül mindenki leadta a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot, egyetlen, jelenleg külföldön tartózkodó képviselő kivételével, de vasárnapra ő is aláírja - jelentette be Tóbiás József frakcióigazgató. Az MTI információi szerint Lendvai Ildikó leendő pártelnök a nyilatkozatokat a vasárnapi kongresszuson egy kötegben adja majd át Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltnek. Az MSZP-frakciónak 188 aktív tagja van; a frakcióigazgató nem kívánta megnevezni, ki az, aki technikai okok miatt eddig nem írta alá a dokumentumot.”

 

Ez a hír mindenkit elégedettséggel tölthet el. Olyan helyzet állt elő, ami ideális. (Szívesen írnám, hogy legideálisabb, de ennek nem lenne értelme, az ideális már nem fokozható tovább…!) Nincs kétség, van egység! Ha az utóbbi időben ugyan fogyatkozó népszerűségű, ám a parlamentben még mindig meghatározó párt tagsága ilyen egyöntetűen áll ki valami vagy valaki mellett, az lenyűgöző, imponáló és egyben megindító is. Az ilyesminek csak örülhetünk! Bátor, erős, összetartó tagság! Persze, az is lehet, hogy a tervezett megszorító intézkedések egyszerűen tökéletesek...

Meg aztán nem is az ókori Jeruzsálemben élünk, ahol a zsidók legfőbb törvényszékének tanácsa hozza halálos ítéleteit!

 

„Azt mondja az apám: tudod, hogy azt a halálos ítéletet, melyet a szinhedrion, a régi zsidó vallási bíróság egyhangúlag hozott, azt a törvény nem engedte végrehajtani. Ezt nem értem – feleltem neki –, mi lehetett ennek a döntésnek az alapja? Mert ha egy hetventagú testületben, ahol a nép bölcsei, az életet mélyen ismerő férfiak jöttek össze, egyetlen embernek sincs eltérő véleménye, senki sem talál mentő körülményeket a vádlottnak, akkor azok meg vannak félemlítve, vagy felülről a király, vagy alulról a nép által.”

(Moldova György: A jog zsoldosai. Riport az ügyvédekről. Dunakanyar, 2000, 9. p.)

 

Na, ugye, mondtam, hogy bátor, erős és összetartó tagságról van szó! Mert nehogy azt állítsa valaki, hogy őket megfélemlítette felülről a király vagy alulról a nép…!

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr121044464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása