HTML

Charlie-to blogja

Friss topikok

Linkblog

„Idősebbek is elkezdhetik!”

2012.11.04. 12:10 charlie-to

Az „idősebbek” esetleg még emlékezhetnek, hogy ez a cím egy esti tv-sorozatot is jelzett évtizedekkel ezelőtt; tornászok mutattak be mindenki által követhető gyakorlatokat a mozogni vágyóknak.

Most pedig arra utal, hogy idősebbek is elkezdhetik pl. e blog olvasását, akkor is, ha a látásuk netán már nem tökéletes, s a viszonylag apró betűk elveszik kedvüket a szöveg böngészésétől. – Ezen igen könnyen lehet segíteni.

A képernyő jobb alsó sarkában lehet látni, hogy milyen „nagyságú” a látott kép, pl. így: 100%.

Előtte van egy kézi nagyító (lupe) képe, benne „+” jellel. Erre kattintva a nagyság 125%-ra növekszik, a szöveg máris jobban olvasható. Ajánlatos még egy kattintással ráállni a 150%-ra, ez szinte ideális.

Ugyanígy lehet nagyítani (persze, nem csupán a blogot, hanem mást is a képernyőn), ha a %-jel után látható, lefelé mutató nyílhegyre ( „▼” jelre) kattintva állítjuk be a „legördülő listán” a magasabb értéket – elmehetünk egészen 400%-ig (ezzel a képernyő bármely részét jó nagyra változtathatjuk).

Persze, a fiataloknak sem árt a jobb olvashatóság!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://charlie-to.blog.hu/api/trackback/id/tr464888362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása